Introductie

Gezondheid begint met de eerste stap

Steeds meer mensen lopen tegen de grenzen van de reguliere geneeskunde aan. Meer dan 70% van alle patiënten hebben (vage) klachten waar geen duidelijk bruikbare oorzaak voor gevonden wordt.

Dit kan variëren van een langdurig bestaand onbehaaglijk gevoel, tot  een niet te verklaren gevoel van "niet fit zijn". Chronische ongemakken zoals moeheid of energiegebrek, allergieën, slaapstoornissen, pijnklachten, huiduitslag of schimmelinfecties kunnen zeer verschillende oorzaken hebben.

Als het lichaam een gerichte poging doet het verstoorde evenwicht te herstellen kan men spreken van een acute ziekte. Soms is de natuurlijke geneeskracht van het lichaam - ook wel weerstand genoemd - niet meer in staat adequaat te reageren op ziekten of stoornissen en kan niet meer op eigen kracht een nieuw evenwicht creeren. Dan ontstaan er chronische klachten.

Veel mensen met deze "vage" gezondheidsklachten gaan lukraak  "shoppen" op de  "gezondheids-groeimarkt".  Maar... wat voor de één een prima behandelvorm is, hoeft voor de ander geen succesformule te zijn. Elk mens is uniek en elk lichaam heeft zijn eigen formule.

Uw eerste stap zou kunnen zijn een afspraak te maken in mijn praktijk om de oorzaak van deze (vage) klachten te kunnen achterhalen en naar aanleiding daarvan gerichte en efficiente stappen te ondernemen.