Stofwisseling

Door een verkeerde keuze van levensmiddelen krijgt het lichaam vaak niet meer die voedingsstoffen binnen, die nodig zijn voor het onderhouden van een uitgebalnaceerde stofwisseling en een optimale hormoonhuishouding. Onze voeding bestaat tegenwoordig veelal uit ongeschikte koolhydraten. Tegelijkertijd ontbreken voldoende essentiele eiwiten, secundaire plantenstoffen, vitaminen en mineralen.

Een dergelijke voeding stimuleert de productie van insuline, ons belangrijkste hormoon voor de stofwisseling, wat gevolgen heeft voor ons lichaam, het gewicht en de gezondheid.

Na bijna 20 jaar met het thema "gezond eten" bezig te zijn geweest, is het gelukt, met behulp van artsen, voedingswetenschappers en computerdeskundigen, een speciaal computerprogramma te ontwikkelen, om dit probleem op te lossen, Metabolic Balance®. 

Dit programma berekent voor elke deelnemer aan de hand van de bloedwaarden een persoonlijk voedingsplan. De samenstelling van de op de persoon afgestemde maaltijden en voedingsrichtlijnen ondersteunen de natuurlijke productie van insuline, een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en daarmee een gezonde stofwisseling.

Resultaten die u onder deskundige begeleiding hiermee o.a kunt bereiken:
Geleidelijk gewichtsverlies
Stabiel streefgewicht
Toenemende vitaliteit en uithoudingsvermogen
Mooie huid