Luister naar u zelf?

 

Luisteren naar u zelf, het klinkt zo logisch en vanzelfsprekend.

Als ik u vraag "wat vertelt uw lichaam u 's morgens", wat is dan uw antwoord?  Dat u honger hebt en dat u snel moet eten?  Dat vertelt uw lichaam u vast niet.  Zeker niet als u gisteravond bij de televisie nog de nodige hapjes hebt gehad.

Vertelt uw lichaam u 's morgens dat u een onbehaaglijk gevoel hebt en dat de reden is waarom u moet eten? Dat zou juist een reden zijn om niet te eten, want honger is aangenaam. In alle omstandigheden waarin het lichaam zich onprettig voelt, moet men voorzichtig zijn met voeding en het lichaam juist niet gaan overladen met voeding. In dergelijke omstandigheden is het beter te starten met wat vers geperst sap. Moet u 's morgens eten omdat u zich zwak voelt? Hoe is dat te rijmen met het nachtelijke opladen?

Wat heeft de nachtelijke rust u dan gebracht. Een plakkerige mond? Juist, uw lichaam zit in een reinigingsfase en is druk bezig. Na de dagelijkse stroom van verontreinigingen heeft het in aansluiting op de nachtelijke inspanning van de vertering,  in de morgen ruimte gezien voor het starten van reinigingsactiviteiten. Dat moet u toejuichen. Uw lichaam geeft niet op. Ondanks het feit dat de vervuiling overdag zo groot is houdt het lichaam niet op er iets aan te doen. Hoe onprettig dat kleverige gevoel in de mond en die beslagen tong ook is, is dit toch wel een interessant signaal. 

Wees voorzichtig en ga dit niet onderdrukken. We zijn erg goed in het onderdrukken.We hebben er duizenden middeltjes voor. Zowel in voeding als in genotmiddelen. En als dat niet meer lukt dan hebben we er wel een medicijn voor. Na jaren op die manier te handelen, zijn we aan het einde verrast door de instorting, door de fysieke en mentale depressie, waar maar geen oplossing voor blijkt te zijn. Hoe is het mogelijk? Een pilletje tegen de hoofdpijn, tegen de maagpijn, maar de oorzaak blijft buiten schot.

Terug naar Voeding